De Rob Monterie Stichting voor forensische geneeskunde doet hierbij een vooraankondiging voor de

Dertiende B.A.J. Cohenlezing

De lezing wordt gehouden op woensdag 10 januari 2018 van 13:30 tot 17.00 uur in het Auditorium van het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag. De ontvangst is vanaf 13.00 uur, na afloop is er gelegenheid tot napraten. De middag wordt afgesloten om 17.45 uur. Aanmelding kan vanaf heden (zie onder).

Wij zijn bijzonder verheugd u te kunnen melden dat de lezing zal worden verzorgd door Prof. Mr. Dr. Wilma Duijst, hoogleraar forensische geneeskunde en gezondheidsstrafrecht aan de Universiteit van Maastricht. De titel van haar lezing luidt:

Forensische Geneeskunde, een vak in voetangels en klemmen

De Rob Monterie Stichting is opgericht om studenten te stimuleren kennis te laten maken met forensische geneeskunde.
Net als in alle voorafgaande jaren zullen zij, voorafgaand aan de lezing, presentaties verzorgen over onderzoek en/of projecten.

Studenten zullen bijdragen met onderwerpen over:
  • Medicolegal examination of the hyoid-larynx complex
  • Non-accidental burns in children with burns attending the emergency department: a systematic review to identify the risk factors for non-accidental injury
  • On the processing of sexual assault evidence kits: predicting kit submission, positive tests (and judicial outcomes)
  • Death in state custody

Er wordt voor 3 uur accreditatie aangevraagd voor (forensisch) artsen.

U kunt zich vanaf heden aanmelden via: info@robmonteriestichting.nl onder vermelding van:
  • BAJC-lezing woensdag 10 januari 2018 čn
  • Voor- en achternaam, adres, woonplaats en telefoonnummer čn
  • Het BIG-nummer voor accreditatiepunten.
  • Uw inschrijving is definitief na ontvangst van de inschrijfkosten van € 75,-. Dit bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL87 RABO 0100 9970 23
  • Voor studenten is deelname kosteloos. Opgave onder vermelding van het studentennummer, studierichting en Instituut.

Tenslotte is ons verzoek om, indien u geďnteresseerden in uw omgeving kent, hen deze uitnodiging toe te sturen.

Namens de Rob Monterie Stichting
Marloes E.M. Vester,